Organisatie en styling van evenementen

Earth Hour Zwolle

Op 30 maart, tussen 20.30 uur en 21.30 uur, gaat in het kader van Earth Hour wereldwijd het licht een uur uit om aandacht te vragen voor een duurzame toekomst voor de aarde. Net als voorgaande jaren vindt het evenement vanaf 19.30 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle plaats en gaat het licht in de Zwolse binnenstad op tal van plaatsen uit. Niet alleen de straatlantaarns, maar ook het licht op de Peperbus is gedoofd.

Toch ziet het evenement er dit jaar wat anders uit dan eerdere edities. Op het plein prijkt een verlichte LED-dansvloer. Er kan gedanst worden – op bij het thema passende muziek, in stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans Stroeve. Zo vlak voor 20.30 uur wordt er door de nachtburgemeester van Zwolle en wethouder Monique Schuttenbeld afgeteld.

En dan is het donker! Tijdens het donkere uur, maakt Stroeve het met zijn beatdetectors mogelijk om de rond de Grote Kerk vliegende vleermuizen te horen. Er klinken sfeervolle klanken die het plein in een unieke ambiance zetten. Afwisselend worden er in het donker verschillende optredens van dansgroepen vertoond. Bij de horeca rondom het plein gaat het licht uit en kan er in het donker gedineerd worden.

Als om 21.30 uur de lichten weer aan gaan, gaat ook de muziek en de dansvloer weer aan. Daarna kan er verder gedanst worden op diverse plaatsen in de horeca, want Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) organiseert weer de Zwolse Bandjesavond.

Mijn taken voor en tijdens dit evenement:

  • Organisatie, tijdschema & draaiboek
  • Coördinatie tijdens uitvoering

In samenwerking met Arjan Broer (Heel Breed) en Jeroen van Doornik en Hans Stroeve.